Vorige Artikel 4 van 4 Volgende

workshop Kaas maken

€ 37,50 (inclusief btw)
Aantal

WEGENS SUCCES EEN TWEEDE WORKSHOP

Wat is er mooier dan melk omtoveren tot kaas! Een prachtige manier om melk houdbaar te maken, maar we gaan natuurlijk ook voor de heerlijke smaak.
Tijdens deze workshop maken we een Goudse kaas. De docent heeft al een aantal kruiden gedroogd, die gebruikt kunnen worden tijdens de workshop. Denk aaan daslook, brandnetel of kruiden uit de tuin zoals selderij, bieslook of combinaties. Neem eventueel je eigen gedroogde kruiden mee.

Een spannend moment van kaas maken is als je de wrongel gaat aansnijden en dan ziet dat de melk is veranderd in een stevig product. Rustgevend is dat half uurtje dat je de wrongel lekker gaat roeren met je handen, de tijd waarin de wrongel rijp wordt. Dan mengen we de kruiden erdoor en vullen we de vaatjes af. Tot slot wordt de kaas geperst. Daarna komt het moeilijkste, namelijk het wachten tot je eindelijk na een week of 3 à 4 je eigengemaakte kaas mag proeven!

Datum en locatie: 19/02/20221, zaterdag 09.00-13.00 uur, in De Regenboog Reinaerde, Trompplein 2, Maarn

Docent: Marianne Bakker

InlichtingenMarion Copal, 06 14983041

Opmerkingen: min. 6 - max. 10 personen. Betaling via eenmalige machtiging.